Muutoksia Vaasan alueen jätehuollossa 2023

Muutoksia Vaasan alueen jätehuollossa 2023

Julkaistu: 24.03.2023

Poltettavan jätteen ja ekomaksun laskutuskäytäntö muuttuu.

Poltettavan jätteen astioiden tyhjennykset jatkuvat entisellään – sinä päätät itse myös jatkossa mikä jätteenkuljetusyritys tyhjää astian. Sen sijaan laskutuskäytäntö muuttuu siten, että Stormossen laskuttaa poltettavan jätteen käsittelymaksun 1.1.2023 alkaen. Saat ensimmäisen laskun huhtikuussa ajalta 1.1 – 31.3.2023. Jätteenkuljetusyritykset laskuttavat jatkossakin poltettavan jätteen kuljetuksen osuuden itse, mikäli he eivät ole sopineet Stormossenin kanssa, että Stormossen laskuttaa myös kuljetusmaksun. Samankokoisten jäteastioiden käsittelymaksu on jatkossa kaikille sama. Tämä takaa asukkaiden yhdenmukaisen ja tasavertaisen kohtelun.

Ekomaksu sisältyy samaan laskuun

Stormossenin laskuttaman poltettavan jätteen käsittelymaksun lisäksi laskusta löytyy vastedes myös ekomaksu. Ekomaksu laskutetaan Stormossenin toiminta-alueen kotitalouksilta ja vapaa-ajan asunnoilta. Ekomaksulla ylläpidetään mm. ekopisteitä, hyötykäyttöasemia, kampanjakeräyksiä ja jäteneuvontaa. Ekomaksu laskutetaan 1.1.2023 alkaen neljä kertaa vuodessa. Uutta on myös se, että ekomaksu on asuntokohtainen, eikä asunnon asukasluvun mukainen.

Tarkemmat tiedot jätemaksuista ja maksujen perusteista on luettavissa jätemaksutaksasta, jonka löydät Vaasan seudun jätelautakunnan kotisivulta: www.jätteet.fi ->Taksa.

Muutokset jätteiden lajittelussa kiinteistöillä

1.10.2023 alkaen biojäte on kerättävä erikseen useimmilla kiinteistöillä Stormossenin toiminta-alueella. Tietoa löytyy myös Stormossenin kotisivuilta www.stormossen.fi.

Lisätietoja: Vaasan seudun jätelautakunta

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.